• Čítame pre radosť
          • Čítame pre radosť

          • Naša škola sa prihlásila do rozvojového projektu ,,Čítame pre radosť“ a bola úspešná. Účelom výzvy bolo posilnenie pozitívneho vzťahu ku knihám a čítaniu a budovanie čitateľského sebavedomia  u detí a mladších žiakov, pričom hlavným cieľom bolo zriadiť alebo doplniť triedne knižnice. Získali sme 1 000 eur na nákup kníh do triednych knižníc. Výber kníh sme prispôsobili individuálnym záujmom a aktuálnym schopnostiam i potrebám detí. Knihy boli vyberané tak, aby boli pre deti atraktívne, posilnili ich motiváciu hľadať v knihe zážitok a čítať dobrovoľne aj mimo vyučovacích hodín. Správny výber kníh do triednej knižnice bol predpokladom k tomu, aby sa deti stali samostatnými čitateľmi. Veľmi sa  tešíme , že do našich tried pribudlo vyše 100 kníh pre žiakov prvého a druhého ročníka. Veríme, že urobia našim deťom radosť a budú si ich radi brať do rúk, čítať ich a že im prinesú do života veľa zaujímavého a poučného.

            Mgr. Renáta Antálková

        • English lesson in class 6B
          • English lesson in class 6B

          • Ochutnali ste už anglický čaj? Pri preberaní učiva o počítateľných a nepočítateľných podstatných menách sme si so žiakmi 6.B triedy spestrili hodinu angličtiny anglickým čajom k raňajkám. Uvarili sme si čierny čaj s mliekom.  K tomu si žiaci pripravili cereálie s mliekom, zapiekli šunkovo-syrový toast a raňajky boli hotové. Niektorí ochutnali čaj s mliekom prvýkrát. Ako im čaj chutil? Citujem zopár hodnotení:

            „Zo začiatku mi čaj vôbec nechutil, no potom ako som si pridala trochu cukru a to bolo o kúsok lepšie. Ale aj tak mi nechutil.“    

            „Z  čaju s mliekom som mala dobrý pocit, ale na konci mi už veľmi nechutil.“

            „Už si taký čaj nikdy nedám.“

            „To mlieko tam veľmi nepasovalo.“

            „Čaj s mliekom mi chutil. A už sa teším, kedy ho budem piť znova.“

            „Je to čudné.“

            „Čaj s mliekom mi veľmi nechutil. Nebudem ho asi už nikdy piť. Nebol dobrý.“

            „Dnes sme mali prvé dve hodiny English breakfast. Urobili sme si čaj s mliekom. Bol to čierny čaj a pila som ho prvýkrát. Mne to veľmi chutilo, takže si ho dnes kúpim a budem si ho robiť často. Hodnotím 10/10.“

            Mgr. Jarmila Krajčíková

        • Divadielko Snehulienka
          • Divadielko Snehulienka

          • V rámci mesiaca marec, ktorý je mesiacom knihy, sme si s deťmi z 3. oddelenia školského klubu veľa rozprávali o knihách, o rozprávkac... Deti majú radi rozprávky, radi ich čítajú aj interpretujú... Preto sme sa rozhodli  niektorú rozprávku stvárniť ako divadelnú hru. Vybrali sme Snehulienku a sedem trpaslíkov, ktorú sme si upravili a nacvičili ako krátke detské divadelné predstavenie. Pripravili sme kostýmy a vyrobili kulisy. Divadielko deti zahrali 20. 3. 2024 v priestoroch školskej knižnice pre svojich kamarátov - prvákov. Fotografie si môžete pozrieť vo fotogalérii.

            Mgr. Zuzana Ryšková

        • Volejbalové turnaje našich žiakov
          • Volejbalové turnaje našich žiakov

          • V nedeľu 24. 3. 2024 a v utorok 26. 3. 2024 volejbalové družstvá mladších a starších žiakov odohrali ďalšie volejbalové turnaje.

            Mladší žiaci v Hamuliakove vyhrali už piaty turnaj, kde porazili Studienku, Hamuliakovo aj VKP Bratislava a už v predstihu postúpili do celoslovenského kola, ktoré bude pravdepodobne v Nitre. Družstvo mladších žiakov tvoria Štiftner Oliver, Procházka Tomáš, Jurček Martin, Škrabák Peter a Ralbovský Jakub.

            Starší žiaci v druhom kole Majstrovstiev oblasti Trnavského a Bratislavského kraja vyhrali 12. skupinu /je ich celkovo 20/, kde porazili ZŠ Komenského Senica a ZŠ Sekule. V ďalšom kole sa stretnú s víťazom 13. a 14. skupiny, ktorými budú pravdepodobne Skalica a Holíč. Družstvo starších žiakov tvoria Novák Martin, Kollár Jakub, Zemánek Filip, Komorný Tobias a Bartal Samuel.

            Poďakovanie patrí všetkým rodičom mladších žiakov za zabezpečenie dopravy na jednotlivé turnaje, ďalej pani riaditeľke Jane Mrázovej za pomoc pri organizovaní turnajov a Patrikovi Novákovi za rozhodovanie.

            Mgr. Milan Krídl

        • Čistý revír = čistá príroda
          • Čistý revír = čistá príroda

          • Do upratovacej akcie Čistý revír = čistá príroda, ktorá sa konala v sobotu 22. marca 2024, sa k členom PZ Kúty pridali i tento rok žiaci ZŠ Kúty, ich rodičia a členovia občianskeho združenia Pjekné mjestečko.

            O igelitové vrecia, gumené rukavice, kontajnery a odvoz odpadu sa postaral obecný úrad.

            V počte 80 účastníkov sme vyzbierali 2 a pol veľkoobjemových kontajnerov odpadu (2700kg), ktorý si tam ľudia len-tak „odložili“.

            Teplé doobedňajšie počasie priam vyzývalo na piknik, a tak sme túto akciu unavení, ale spokojní s vykonanou prácou, ukončili na lúke spoločnou opekačkou.

            Za seba, ale i za prírodu ďakujeme všetkým, ktorí sa rozhodli podať pomocnú ruku.

            Mgr. Lucia Mihálová

        • Blší trh
          • Blší trh

          • V utorok 19. marca 2024 sa inak tiché chodby školy zaplnili stánkami s knihami, bižutériou, hračkami či dokonca koláčikmi. Prebiehal obľúbený a už tradičný blší trh. Žiaci sa zmenili na predajcov a kupujúcich. V stánkoch jednotlivých tried museli oceniť svoj tovar, ponúknuť ho okoloidúcim a nepomýliť sa pri vydávaní peňazí. Pri kúpe si zase bolo treba dobre pozrieť tovar, posúdiť cenu a strážiť si svoj rozpočet.

            Blší trh neslúžil len pre zábavu. Výťažok zo svojho predaja triedy venovali na nákup nových kníh do knižnice.

            Tohtoročný výnos je 662 eur. Najlepšími predajcami boli triedy 4.B – 74 eur a 5.B – 80 eur. Ďakujeme všetkým rodičom a učiteľom, ktorí prispeli k úspechu tejto akcie.

            Mgr. Miriam Vlčková

        • Beseda so spisovateľkou Zdenkou Lacikovou
          • Beseda so spisovateľkou Zdenkou Lacikovou

          • V pondelok 18. 3. 2024 k nám do školy zavítala na besedu so žiakmi 1. stupňa spisovateľka Zdenka Laciková, poetka, prozaička, spisovateľka pre deti a mládež, publicistka, zberateľka povestí, povolaním učiteľka. Zdenka Laciková je členkou Spolku slovenských spisovateľov a členkou Klubu autorov a priateľov literatúry  v Holíči. Za svoju  literárnu tvorbu získala viaceré ocenenia, ako Cenu Ministerstva školstva SR za literárnu tvorbu na Chalupkovom Brezne (2000), Cenu Jana Masaryka od nadácie Janua v Prahe (ČR) (2000), Cenu Mikuláša Kováča od Literárneho a hudobného múzea pri ŠVK v Banskej Bystrici (2001), ocenenie Kniha Záhoria za rok 2009 za zbierku básní S krídlami básne. Beseda bola plná otázok, vďaka ktorým sa žiaci dozvedeli mnoho zaujímavostí o živote a tvorbe spisovateľky Zdenky Lacikovej.

            Mgr. Vranová Darina, Mgr. Ábelová Kristína

        • Okresné kolo Geografickej olympiády
          • Okresné kolo Geografickej olympiády

          • V utorok 12. marca 2024 sa v priestoroch ZŠ na Sadovej ulici v Senici uskutočnilo okresné kolo Geografickej olympiády. Všetkých 6 žiakov, ktorí reprezentovali našu základnú školu, bolo úspešnými riešiteľmi.

            V kategórii G (5. ročník) bola Ema MACEJKOVÁ z 5.B na 6. mieste a Mia ŠIMKOVÁ z 5.A na 8. mieste.

            V kategórii F (6. + 7. ročník) obsadil Dominik KÁKOŠ zo 7.A 5. miesto (iba 3 body ho delili od postupu do krajského kola) a Liliana ROSOVÁ zo 6.A bola na 15. mieste.

            V kategórii E (8. + 9. ročník) sa umiestnil David VÉPY z 9.A na 10. mieste a Adam PAVELKA z 9.A na 16. mieste.

            Uvedeným žiakom BLAHOŽELÁME a ďakujeme za úspešnú reprezentáciu ZŠ Andreja Radlinského Kúty.

            Mgr. Martin Kucharič

        • Okresné kolo vo florbale dievčat ZŠ
          • Okresné kolo vo florbale dievčat ZŠ

          • Dňa 28. 2. 2024 I. ZŠ Senica V. P. Tótha v spolupráci s CVČ Senica zorganizovali okresné kolo vo florbale dievčat. Na tomto turnaji štartovalo 7 škôl rozdelených do dvoch skupín. Naša škola hrala v prvej skupine spolu s I. ZŠ Senica, s II. ZŠ Senica a III. ZŠ Senica.  V druhej skupine hrala ZŠ Cerová, ZŠ Dojč a ZŠ s MŠ Senica.

            Výsledky: V prvom zápase sme porazili I. ZŠ Senica 2:1 a v ďalších dvoch zápasoch sme prehrali 1:2. Jedna výhra a dve prehry nám zabezpečili v skupine sme 3. miesto. V boji o celkové 5. miesto sme prehrali so ZŠ Dojč  1:2. I tieto výsledky hovoria o tom, že zápasy boli veľmi vyrovnané a chýbalo nám trochu športového šťastia.

            Našu školu reprezentovali Nikola Balážová, Aneta Dršková, Sofia Ondrovičová, Tamara Procházková, Emma Puškáčová a Nina Škodová.

            Mgr. Milan Krídl

        • Obvodné kolo Hurbanovho pamätníka
          • Obvodné kolo Hurbanovho pamätníka

          • Po školskom kole Hurbanovho pamätníka sa víťazní recitátori zúčastnili obvodného kola, ktoré sa konalo 27. 2. 2024 v Kútoch. Súťaž prebiehala v priestoroch kultúrneho domu. Súťažiaci predviedli svoje recitačné schopnosti v troch kategóriách. Žiaci 2. až 4. ročníka súťažili v 1. kategórii, žiaci 5. a 6. ročníka v 2. kategórii, žiaci 7. -  9. ročníka súťažili v 3. kategórii. Z našich šiestich zúčastnených si päť súťažiacich  odnieslo ocenenie. Všetkým  žiačkam ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy a srdečne im blahoželáme k ich úspechu.

            Výsledky našich žiakov v súťaži:

            I. kategória - poézia:
            Natália Hušková: 2. miesto

            II. kategória - poézia:
            Natália Pribilová: 3. miesto

            II. kategória - próza:
            Júlia Dršková: 2. miesto

            III. kategória - próza
            Nina Škodová: 3. miesto

            III. kategória - poézia
            Sofia Ondrovičová: 2. miesto

            Mgr. Miroslava Jurigová

        • Kalendár na informatike
          • Kalendár na informatike

          • Piataci si na hodinách informatiky vyrobili vlastný stolový kalendár. Tento projekt bol určený na precvičovanie práce s tabuľkami a obrázkami vo Worde.

            Mgr. Barbora Michálková

        • Volejbalový turnaj mladších žiakov
          • Volejbalový turnaj mladších žiakov

          • V nedeľu 25. 2. 2024 odohralo volejbalové družstvo mladších žiakov už 4. kolo volejbalového turnaja v Studienke. Sú to oblastné majstrovstvá Bratislavského kraja, v ktorom štartujú VKP Bratislava, VK Hamuliakovo, VK Studienka a VK Kúty. I keď zápasy sú veľmi vyrovnané a dramatické, zatiaľ sme nenašli premožiteľa a bez straty čo i len jedného setu sme všetky zápasy vyhrali  2:0.

            Naše družstvo odohrá ešte v marci a v apríli dva turnaje. Víťaz týchto majstrovstiev oblasti postúpi na Majstrovstvá Slovenskej republiky, pravdepodobne do Nitry, kde proti sebe nastúpi osem družstiev - víťazov jednotlivých krajov.

            Našu školu reprezentovali Oliver Štiftner, Tomáš Procházka, Peter Škrábák, Martin Jurček a Jakub Ralbovský.

            Mgr. Milan Krídl

        • Volejbalový turnaj starších žiakov
          • Volejbalový turnaj starších žiakov

          • 20. 2. 2024 volejbalové družstvo starších žiakov odohralo v telocvični ZŠ Kúty 1. kolo volejbalového turnaja v  MIDICOOL volejbale, na ktorom štartovala ZŠ Komenského Senica, ZŠ Sekule a naša škola.

            Je tovolejbalový turnaj 4 hráčov proti 4 hráčom z družstiev z Bratislavského a Trnavského kraja. Družstvá sú rozdelené do 20 skupín, v ktorých štartuje viac ako 100 žiakov. Naši chlapci v prvom kole vyhrali obidva zápasy 2:0 a tešia sa na 2. kolo tohto turnaja, ktoré sa odohrá v našej telocvični.

            Našu školu reprezentovali: Martin Novák, Filip Zemánek, Frederik Riška, Tobias Komorný, Samuel Bartal a Jakub Kollár.

            Mgr. Milan Krídl

        • Školské kolo Geografickej olympiády
          • Školské kolo Geografickej olympiády

          • V mesiaci január sa online formou uskutočnilo školské kolo Geografickej olympiády. Žiaci boli rozdelení do troch kategórií - žiaci 5. ročníka (kategória G), žiaci 6. a 7. ročníka (kategória F) a žiaci 8. a 9. ročníka (kategória E). Z našej školy sa školského kola zúčastnilo 13 žiakov, z ktorých bolo 11 úspešných riešiteľov - teda takých, ktorí získali zo 100 bodov aspoň 55 (ostatným dvom chýbali necelé 3 body). Prví dvaja z každej kategórie postupujú do okresného kola.

            Poradie:

            Kategória G:

            1. miesto: Ema Macejková 5.B  76 bodov,

            2. miesto: Mia Šimková 5.A  71 bodov,

            3. miesto: Matej Bada 5.B  63 bodov.

            Kategória F:

            1. miesto: Dominik Kákoš 7.A  92 bodov,

            2. miesto: Liliana Rosová 6.A  85 bodov,

            3. miesto: Martin Jurček 6.B  68 bodov,

            úspešní riešitelia: Richard Hušek 7.A  67 bodov, Jakub Ralbovský 6.A  67 bodov; Alexander Hnát 7.A  53 bodov.

            Kategória E:

            1. miesto: Adam Pavelka 9.A  80 bodov,

            2. miesto: David Vépy 9.A  71 bodov,

            3. miesto: Tomáš Pribila 9.B  65 bodov,

            Liana Pavelková 9.A  52,5 bodov.

            Všetkým ďakujeme za účasť a postupujúcim prajeme veľa úspechov v okresnom kole.

            Martin Kucharič

        • Aktivity a tvorenie detí v ŠKD
          • Aktivity a tvorenie detí v ŠKD

          • Povianočné obdobie sa v jednotlivých oddeleniach školského klubu detí nieslo v duchu zimy a zimných športov, fašiangov, ale aj sviatku svätého Valentína. Deti v školskom klube namaľovali a nakreslili rôznou technikou veľa krásnych obrázkov so zimnou tematikou ako aj tematikou zimných športov. Vyrobili si originálne fašiangové masky a niektorí strávili dokonca aj celé popoludnie v školskom klube prezlečení v karnevalových kostýmoch. K sviatku sv. Valentína mnohé deti z lásky vyrobili milé "valentínky" pre svojich spolužiakov, spolužiačky, kamarátov, kamarátky, ale aj pre pani učiteľky. Počas týchto zimných dní deti nezabúdajú ani na vtáčikov, preto im pravidelne chodia sypať potravu pre vtáčiky do ich kŕmidiel, ktoré sú umiestnené v areáli školy. V galérii si môžete pozrieť fotografie z prác detí.

            Mgr. Zuzana Ryšková

        • Okresné kolo vo florbale
          • Okresné kolo vo florbale

          • 14. februára 2024 sa florbalové družstvo našej školy zúčastnilo v Senici okresného kola vo florbale, na ktorom štartovalo 10 škôl rozdelených do dvoch skupín. Hrali sme v skupine A - výsledky: III. ZŠ Senica - ZŠ Kúty 0:4; I. ZŠ Senica - ZŠ Kúty 2:2; II. ZŠ Senica - ZŠ Kúty 2:1; ZŠ Šaštín - ZŠ Kúty 5:2.

            Chlapci odohrali výborný turnaj, no v rozhodujúcom zápase prehrali so Šaštínom a do ďalších bojov nepostúpili. V skupine obsadili 4. miesto.

            Našu školu reprezentovali Kristián Drška, Filip Malík, Martin Novák, Matej Riška, Oliver Štifrner, Tomáš Vizváry a Matyas Čulen.

            Mgr. Milan Krídl

        • Praveké obydlia
          • Praveké obydlia

          • Na hodine dejepisu žiaci 5.A triedy prezentovali život pravekých ľudí pomocou veľmi  pekných projektov.

            Mgr. Andrea Polachová

        • Hurbanov pamätník – školské kolo 1. stupeň
          • Hurbanov pamätník – školské kolo 1. stupeň

          • Dňa 9. februára 2024 sa uskutočnilo  na našej škole školské kolo Hurbanovho pamätníka v 1. kategórii, v ktorej súťažilo 17 žiakov 3. a 4. ročníka. Žiaci súťažili v umeleckom prednese poézie a prózy a výsledné poradie je nasledovné:

            poézia:    1. miesto -  Natália Hušková

                             2. miesto -  Zoe Vizváry

                             3. miesto -  Hana Brožovičová

            próza:      1. miesto  - Hana Dršková

                             2. miesto – Sára Ryšková

                             3. miesto – Viktória Vallová

            Všetkým súťažiacim ďakujeme a postupujúcim z 1. miesta držíme päste v obvodnom kole.

            Mgr. Kristína Ábelová